Dodatkowe Informacje |
Brok dnia 01.03.2018 r.
Nr 7021.1.18
OGŁOSZENIE – ZAPYTANIE OFERTOWE
W związku z organizacją imprezy plenerowej pod nazwą „40 Dni Broku i Puszczy Białej” w dniach 7-8 lipca 2018 roku odbywających się na terenie Plaży Miejskiej w Broku, Gmina Brok zaprasza do złożenia ofert na obsługę sektora gastronomicznego podczas „40 Dni Broku i Puszczy Białej”.
-
Organizator
Gmina Brok, Plac Kościelny 6, 07-306 Brok
NIP: 759-162-49-76
-
Nazwa, termin i miejsce imprezy:
„40 Dni Broku i Puszczy Białej” w Broku, w dniach 7-8 lipca 2018 r.
Teren imprezy to Plaża Miejska w Broku.
-
Zakres usługi:
Wykonawca wybrany na podstawie najkorzystniejszej oferty, zobowiązany będzie do zapewnienia kompleksowej obsługi gastronomicznej w podanym zakresie podczas imprezy „40 Dni Broku i Puszczy Białej” w Broku, w dniach 7-8 lipca 2018 r.
Usługa gastronomiczna obejmuje:
-
przygotowanie i sprzedaż potraw z grilla (m.in.: kiełbaski, kaszanki, karkówki, szaszłyki, piersi z kurczaka),
-
przygotowanie i sprzedaż dań typu fast food,
-
sprzedaż gofrów,
-
sprzedaż piwa (po uprzednim uzyskaniu zezwolenia administracyjnego w formie decyzji Burmistrza Gminy Brok) w kubkach plastikowych o pojemności nie mniejszej niż 0,4 l.,
-
sprzedaż napojów bezalkoholowych, kawy, herbaty /bez wyłączności!/
-
zapewnienia minimum 30 szt. parasoli, min. 40 kompletów ław ze stołami oraz min. 5 nalewaków do piwa,
-
przygotowania 70 szt. bonów na zestawy obiadowe oraz 250 szt. bonów na kiełbaski do bezpłatnej dystrybucji wśród uczestników wskazanych przez organizatora.
-
Zakres obowiązków Wykonawcy:
-
Wykonawca zobowiązany będzie do rozstawienia stanowiska zgodnie z wytycznymi Organizatora.
-
Wykonawca zobowiązany będzie do obsługi punktu sprzedaży w trakcie trwania imprezy oraz do bieżącego utrzymania czystości w granicach swojego obszaru, a także do zapewnienia odpowiedniej ilości pojemników na odpady przy swoim stanowisku.
-
Wykonawca zobowiązany będzie do posiadania sprawnych instalacji i urządzeń elektrycznych.
-
Wykonawca odpowiada za spełnienia wymogów higieniczno – sanitarnych podczas w/w imprezy – decyzja Powiatowej Stacji – Epidemiologicznej (załącznik do oferty– skan).
-
Wykonawca zobowiązuje się we własnym zakresie zapewnić dostawę wody do własnych potrzeb.
-
Zakres obowiązków Organizatora:
-
Organizator niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty podpisze umowę z Wykonawcą.
-
Organizator zapewni w trakcie trwania imprezy występy artystyczne na scenie oraz inne atrakcje.
-
Na sprzedaż piwa i gastronomii wybrany w wyniku rozstrzygnięcia zapytania ofertowego Wykonawca otrzyma od Organizatora wyłączność.
-
Organizator zapewni profesjonalną ochronę podczas trwania w/w Imprezy i na terenie imprezy.
-
Organizator zapewni dostęp do przenośnych kabin WC (TOI-TOI).
-
Organizator nie ponosi odpowiedzialności za szkody w mieniu Wykonawcy oraz osób, którymi Wykonawca się posługuje przy wykonywaniu umowy zawartej z Organizatorem wyrządzonych przez:
- uczestników imprezy,
- służby ratowniczej,
- przez siły natury (wichry, burze itp.).
-
Organizator nie ponosi odpowiedzialności za odwołanie imprezy z przyczyn od niego niezależnych (klęski żywiołowej, żałoba narodowa itp.).
-
Organizator zapewnia przyłącze zasilające energii elektrycznej na własny koszt, natomiast Wykonawca zabezpiecza we własnym zakresie okablowanie do miejsca z urządzeniami elektrycznymi (przewody odpowiadające wymogom BHP).
-
Warunki udziału w postępowaniu:
W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy:
-
Złożą ofertę na odpowiednim formularzu (załącznik do niniejszego zapytania) wraz z niezbędnymi załącznikami do FORMULARZA OFERTY.
-
Złożą ofertę we wskazanym terminie.
-
Posiadają uprawnienia do występowania w obrocie gospodarczym w zakresie objętym ofertą.
-
Dysponują odpowiednim potencjałem technicznym zapewniającym właściwe wykonanie usług będących przedmiotem oferty i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
-
Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej płynność świadczenia usługi.
-
Posiadają doświadczenie w organizacji usług gastronomicznych na min. dwóch imprezach plenerowych dla min. 300 osób.
-
Sposób przygotowania oferty:
-
załącznik nr 1 do zapytania ofertowego
-
załącznik nr 2 do zapytania ofertowego
-
proponowane menu z uwzględnieniem wszystkich propozycji wskazanych w zapytaniu ofertowym w pkt. III
-
wykaz minimum dwóch imprez plenerowych dla min. 300 osób (nazwa imprezy, miejsce, termin), na których Wykonawca organizował stoiska gastronomiczne.
-
Termin i sposób składania ofert:
-
Na zgłoszenie oferty oczekujemy w nieprzekraczalnym terminie do dnia 23.03.2018 r. w Urzędzie Gminy w Broku Plac Kościelny 6, 07 – 306 Brok w pok. nr 1 (sekretariat) do godz.14:00.
-
Oferty należy składać osobiście lub drogą pocztową w zamkniętych kopertach z dopiskiem – Oferta na obsługęgastronomiczną imprezy plenerowej pn. „40 Dni Broku i Puszczy Białej”.
-
Organizator dokona wyboru najkorzystniejszej oferty .
-
O wynikach postępowania Wykonawcy zostaną powiadomieni mailowo lub telefonicznie.
-
Wykonawca rozliczy transakcję z Organizatorem w PLN nie później niż do 30 dni po zrealizowaniu umowy.
-
Kryterium
Złożone oferty będą rozpatrywane pod względem formalnym i merytorycznym przez Organizatora, który dokona wyboru oferty najlepiej służącej realizacji usługi. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty brane pod uwagę będą następujące kryteria: wysokość opłaty za udostępnienie miejsca oraz doświadczenie w organizacji usług gastronomicznych.
-
Jeśli uczestnicy przetargu zadeklarują tą samą cenę i nie można będzie dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej, to Oferenci, którzy złożyli te oferty, zostaną wezwani do złożenia w określonym terminie ofert dodatkowych. Cena oferty dodatkowej nie może być niższa niż cena pierwotnie zaoferowana.
-
Informacje dotyczące przygotowania oferty:
-
Wykonawca powinien zapoznać się z warunkami wymienionymi w zapytaniu.
-
Wykonawca musi złożyć ofertę w terminie i sposób określony przez Organizatora.
-
Oferta musi być sporządzona czytelnie w języku polskim oraz opatrzona pieczątką
Wykonawcy i podpisana przez osobę upoważnioną. Oferta musi zawierać numer telefonu osoby do kontaktu .
-
Do oferty należy dołączyć:
- dane osoby upoważnionej do bieżących kontaktów z Organizatorem imprezy,
- aktualny wypis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzający dopuszczenie do obrotu gospodarczego w zakresie objętym ofertą, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert,
- kserokopie decyzji zatwierdzająco – rejestrującej lub wpisu do rejestru zakładów prowadzących produkcję i obrót żywnością wydanych przez właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego,
- oświadczenie, że znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej, prawidłowe wykonanie powierzonych zadań (załącznik nr 2 do FORMULARZA OFERTY)
- oświadczenie o zapoznaniu się z warunkami konkursu i niezwłocznym podpisaniu umowy w przypadku wygrania konkursu (załącznik nr 1 do FORMULARZA OFERTY).
X. Organizator może unieważnić zapytanie ofertowe bez podania przyczyny.
XI. Osoba upoważniona do kontaktu w sprawie przedmiotu zamówienia: Ewa Młynarczuk, tel.: 29 7457531.
Burmistrz Gminy Brok
/-/ Marek Młyński
|